woensdag 26 november 2008
________________________________________________________


Slim 'antropologisch detail' van Amazon

Het zijn de kleine dingen die het hem doen. Amazon heeft een Surprise Me!-knop toegevoegd. Druk er op en een willekeurige pagina van het boek wordt opengeslagen.

Hoewel dit een klein ideetje lijkt, heb ik het gevoel dat er meer aan vooraf gegaan is. Vorige week zag ik een lezing van [ Tom Kelley ], naar aanleiding van zijn boek [ Ten Faces Of Innovation ].

Hij benadrukte hoe belangrijk een antropoloog is bij innovatie. Iemand die het veld ingaat en aandachtig observeert hoe mensen met producten omgaan. Een antropoloog is erg goed in het zien van die kleine dingetjes, die je normaal over het hoofd ziet.

Vanaf je computer is het logisch dat je een boek pagina voor pagina bekijkt, net als een Powerpoint-presentatie. En daarom kon je voorheen alleen op die manier een boek bij Amazon doorbladeren.

Pas als je in de boekenwinkel staat, zie dat niemand dat 'in het echt' doet. Het leuke aan een boekenwinkel is juist het willekeurig bladeren.

[ Bron: Crackunit.com ]

________________________________________________________

Link naar artikel  Stuur artikel door Deel artikel via Twitter   


Door Ingmar de Lange   Reageer op artikel  2 reacties  Volg op Twitter

________________________________________________________


2 opmerking(en)


Blogger Moniek schreef...


Fantastisch! Zo zou men alles moeten benaderen. Het is een gevoel en het is goed. Ik ga ervoor!Blogger Ingmar de Lange schreef...


Ja, je moet Tom Kelley maar eens lezen, hij heeft een hoop inspirerende cases!

Groet,

Ingmar
Een reactie plaatsenMEER ARTIKELEN

Nieuwer›  ‹Ouder