Jongerenonderzoek: ethisch en authentiek

Leestijd: < 1 minuut

Het jongerenbureau Phat Gnat heeft een jongerenonderzoek gedaan. 20 pagina’s, gratis te downloaden.

Belangrijke conclusies:

– Slechts 5% van de doelgroep 11 t/m 25 vindt het interessant als een product wordt ondersteund door beroemdheden.

– Niet meer dan 7% gaf aan dat reclame een belangrijke motivator is om producten te kopen. Nu kunnen vraagtekens worden gesteld bij zo een conclusie. Reclame beinvloedt mensen vooral ook onbewust. Maar, het geeft wel aan dat jongeren het niet als “gezaghebbend” ervaren. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld input van mensen uit hun directe omgeving. Want: mond-tot-mond-reclame is een sterk medium om jongeren te bereiken.

– Belangrijke waarden voor deze generatie zijn relevantie, transparantie en authenticiteit. Ze hebben een grote behoefte aan merken die de standaard koop-en-verkoop-relatie overstijgen.

– Het is belangrijk voor merken om ethisch te zijn en deze waarden actief te communiceren. Het advies van Phat Gnat: investeer meer in “sociale projecten”. Jongeren geven aan betrokkenheid bij bijvoorbeeld goede doelen veel meer te waarderen. En dat dit hun attitude wel beinvloedt.

Ofwel: dingen die voor iemand met enige ervaring met jongeren wel bekend zijn. Opvallend is dergelijke signalen steeds worden gegeven, maar dat de beginselen desondanks nog te weinig worden toegepast. Het is dus fijn hier weer even op te worden geattendeerd.

Het rapport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *