De toekomst: het wordt beter

Leestijd: 2 minuten


Altijd interessant: toekomstvisies. Hier een toekomstvisie uit Australie. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie krachten: menselijke waarden, zakelijke structuur en technologie.

Een paar interessante dingen: veel werk verdwijnt of verschuift naar het Oosten. Maar er komt een ontzettend grote vraag naar vaardige werknemers. Een tekort zoals de wereld niet heeft gezien. Die werknemers werken vooral op projectbasis, zoals er in Hollywood wordt gewerkt. Bedrijven hebben die flexibiliteit nodig om in te spelen op de steeds grilligere consument.

Qua technologie is het on-demand en open-source. Bandbreedte stijgt sneller dan de befaamde wet van Moore (verdubbeling per 12 maanden in plaats van per 18 maanden). Siemens kan al 1 GB per seconde door de lucht sturen.

Kinderen gedragen zich als teenagers, volwassenen als kinderen, mannen dragen make-up en vrouwen blijven single en verdienen goed. Traditionele hokjes doen het niet meer. 23 procent van de huishoudens is al single in Australie.

Het beste kun je doen alsof je consument 35 is, dan bereik je de meeste generaties. Boomers willen jonger zijn, jongeren worden conservatiever. Ze willen zakenman worden in plaats van rockstar.

Inmiddels gewend aan de informatie-economie? Binnenkort is er de Bio-economie. Een economie gebaseerd op biologische en natuurlijke systemen. Beide systemen blijven echter naast elkaar bestaan. Denk aan genetische modificaties en nano-technologie (de schatting is dat aan het einde van het decennium $292 miljard aan producten nano-technologie gebruikt).

Oude ondernemingen worden groter en efficienter, nieuwe kleiner, sneller en meer niche. Innovatie gaat nog sneller, consumenten willen steeds eerder The Next Big Thing.

Verder meer economische groei, einde van de honger en weg met de milieuvervuiling. En patienten worden beter genezen. Geen zorgen dus. Het komt allemaal goed.


lees het hele artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *